Workshopdata‎ > ‎

Vrije Bakkersgilde
MEVROUW DE BOER'S
VRIJE BAKKERSGILDEWo 30 okt  19:00 tot 22:00 
Suikervrij & veganistisch bakken

Wo 20 nov  19:00 tot 22:00     
Rawfood toetjes en taartjes

Zon 1 dec  14:00 tot 17:00     
Suiker- én glutenvrije taarten

Zon 15 dec  14:00 tot 17:00     
Verzoeknummertjes ivm met de feestdagen

Zon 22 dec  14:00 tot 17:00     
Suikervrij kinderkookcafe!

Prijs per bijeenkomst: € 37,50

Mevrouw de Boer’s vrije Bakkersgilde is een maandelijkse bakworkshop waar andere koek word gebakken! Voor iedereen die ook zo houdt van taarten, cake en toetjes, maar een allergie heeft, veganistisch is, of gewoon graag wil snoepen, maar dan wat bewuster.
In Mevrouw de Boer’s vrije bakkersgilde zijn alle taarten suikervrij en experimenteren we met de verschillende alternatieven voor geraffineerde suiker. Daarnaast heeft iedere bijeenkomst een aanvullend thema; De ene keer bakken we geheel plantaardig, de andere keer gooien we de gluten de taart uit en soms bakken we gewoon niet, dan maken we heerlijke rawfoodtaartjes en toetjes!

SUIKERVRIJ
Omdat glucose de brandstof is voor onze hersenen zijn we al vanaf de oertijd al zo geprogrammeerd dat we dolgraag in een sappige zoete vrucht happen. Helaas beginnen we de afgelopen decennia toch een tikje te overdrijven. We eten steeds meer ponden suiker per persoon per jaar en daar worden we niet fitter of gelukkiger van. Geraffineerde suiker is helaas een verslavende stof, die in onze hersenen steeds fijne stofjes aanmaakt en zo onze eetlust kunstmatig behoorlijk aanwakkert. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven die ons lichaam minder zwaar belasten en net zo lekker zijn!

VEGANISTISCH
Voor mevrouw de Boer geldt; als er een goed plantaardig alternatief is, waarom zou ik er dan nog een dier mee lastig vallen? Bovendien zijn plantaardige vetten een stuk minder slecht voor je dan dierlijke. En het mooiste? Je taart wordt net zo lekker!

GLUTENVRIJ
Doordat moderne tarwesoorten steeds meer worden gekweekt op elasticiteit en luchtigheid van fabrieksdeeg, komen er steeds meer gluten in ons brood, pasta en meel. Gluten zijn het eiwit in bepaalde granen die zorgen voor de rekbaarheid en hechting van het deeg. Helaas zijn gluten vaak irriterend voor onze darmen en om die reden laten steeds meer mensen ze toch maar liever staan. Glutenvrij brood en bakmixen zijn een alternatief, maar zitten meestal vol met allerlei toevoegingen en zijn daardoor helaas vaak niet zo lekker voor de suikerspiegel. Gelukkig zijn er als glutenvrije vogel nog veel meer heerlijke manieren ‘to have your cake and eat it too’!

RAWFOOD TOETJES EN TAARTJES
Wat is er fijner dan je tegoed doen aan een heerlijke taart en je dan realiseren dat alles wat er in die taart zit, ook nog gezond voor je is! Rawfood toetjes en taartjes worden enkel  gemaakt van ongebrande noten, zaden en vers fruit. Er komen dus geen suiker, eieren of bakken aan te pas en alles zit nog boordevol voedingsstoffen. De rawfoodkeuken bied heerlijke, gezonde en creatieve alternatieven, wat dacht je
bijvoorbeeld van heerlijk romig cocos-ijs en een ‘echte’ cheesecake?


Schrijf je door te mailen naar: info@dekeukenvanmevrouwdeboer.nl
Comments